Voorjaarsbollen
Voorjaarsbollen plant je in het najaar voorafgaand aan het nieuwe tuinseizoen, het liefst tussen september en december, en vóór de eerste nachtvorst. Als de grond te nat is, kun je beter even wachten. Anders kunnen de bollen gaan rotten.

Niet alle voorjaarsbollen bloeien natuurlijk op hetzelfde moment. Als je daar rekening mee houdt en verschillende bollen plant, heb je een lange periode kleur in je border of bloempot. Welke bol wanneer bloeit lees je hier.

Zomerbloeiers
Zomerbollen, zoals de calla en dahlia, plant je in mei, wanneer de kans op nachtvorst voorbij is. Deze bollen hebben warmte nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat je ze niet te diep in de grond stopt. Vanaf juli komen de zomerbloeiers op en met een beetje geluk zorgen ze tot in oktober voor vuurwerk in de tuin.

Blauwe planten in pot
Er zijn veel blauwe planten die je in de potten op je terras kwijt kunt. De helitroop geeft een heerlijke geur en lokt ook nog eens vlinders naar je terras. De Afrikaanse lelie staat perfect op een trendy terras. De bloemen van deze plant zijn zo mooi uitgesproken van vorm dat ze vaak in een vierkante pot worden gezet. Ook de kuiflavendel is fijn op het terras, mede door de heerlijke geur.

Heliotroop (Heliotropium), eenjarige zomerbloeier
Lobelia, eenjarige zomerbloeier
IJzerhard (Verbena), eenjarige zomerbloeier
Ageratum, eenjarige zomerbloeier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *