Hydrokorrels
Je begint altijd met een drainagelaag van hydrokorrels. Die korrels zorgen voor waterafvoer, maar houden ook vocht vast zodat de potgrond niet uitdroogt.

DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden
Vervolgens kies je voor een goede potgrond. Neem bijvoorbeeld DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden. Kruiden en groenten stellen namelijk hoge eisen aan de grond. Zo moeten ze goed kunnen groeien, sterke en gezonde planten worden, maar de planten moeten natuurlijk ook lekker zijn.
Voor de basis van een indoor moestuin heb je drie dingen nodig: bakken om in te zaaien, de juiste grond om in de groeien en moestuinvoeding. Het planten van zaadjes gaat binnen net even anders dan buiten. Zoek een plek voor de moestuin met veel daglicht – meestal voor het raam – en schaf daarna geschikte bakken aan. Om goed te kunnen groeien hebben zaadjes namelijk veel licht nodig. Ga voor een hoge moestuintafel, leuke potten of speciale bakken voor op de vensterbank.

Voedingsstoffen in potgrond
In de DCM potgrond zitten organische voedingstoffen. Bovendien zit er door de potgrond ook zeewierkalk en die zorgt ervoor dat de planten ook de voedingsstoffen goed op kunnen nemen. Tot slot zitten er ook sporenelementen in. Dat zijn de extra vitamines voor de planten.

Groeien
Het is belangrijk dat zaadjes in de juiste bodem kunnen ontkiemen. Voor een indoor moestuin worden vaak zaai- en stekgrond, vermiculiet en biologische potgrond gebruikt. Zo is een mix van zaai- en stekgrond en vermiculiet een fijne bodem voor plantjes om in te groeien. Voordat de grond de bakken in gaat, meng je het eerst met een klein beetje water. Niet te veel, een natte grond kan gaan schimmelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.